vivim en un estat laic?

03 d’abril 2007
Sóc agnòstic, i com a tal, no professo cap religió, però el sistema en que està montada la societat t'obliga a fer festes quan ho diuen des del vaticà.

Ja sigue per tradició, o simplement per negoci, les festes i descansos dels estudiants o treballadors es basen en la tradició catòlica, que vivim tan a Catalunya, com l'estat espanyol. Realment cal una setmana santa? potser per a que tant els estudiant o treballadors tinguem uns dies descans val, però estos podrien ser posats de manera equitativa durant l'any, i no obligar-nos a la gent que no tenim una religió determinada a fer festa amb els catòlics de torn. Dintre del calandaria laboral, aquestes festes tradicionals haurien de substituir-se per dies a lliure disposició dels treballadors, perquè molts igual ens vindria més de gust agafar-mos els dies que perdem entre la mona i divendres sant, i fer festa un dia de febrer o d'abril. No penseu això companys?


No més festes catòliques imposades!

2 comentaris:

Accídia ha dit...

Bé de fet les festes que tenim no són ben bè catòliques... Per exemple si la concepció de Crist és el 8 de desembre i el naixement és el 25 del mateix més... doncs absurd. El 25 de desembre al calendari celta (de fet indoeuropeu) era la festa de l'entrada de l'hivern (solstici) com
els d'estiu (satn Joan) o l'entrada de la primavera o la tardor (tots sants i setmana santa). Igual que els sants que l'únic que van fer va ser copiar el panteó politeista local.
Festes catòliques... mentida. Monoteisme... mentida.
No idolatria excepte déu... mentida (mira el papa sinó...)
Etc. Etc.
Catòlic = mentider

Anònim ha dit...

Crec que a més deperdre el temps en sber si estem en un estat laic o no, hauríem de parlar de coses que afecten de veritat a la població. Sinó neu a mirar a la platja de la Marquesa. Fa pena de veritat.