Un grup de juristes intenten despenalitzar les injúries a la corona

10 d’octubre 2008


notícia de vilaweb

"Més de cinquanta juristes han fet seu el manifest per la despenalització de les injúries a la corona (pdf), que es presenta avui als Col·legis d'Advocats de Barcelona, València, Palma i Alzira. Promogut pels advocats Jordi Busquets i Joana Martí, s'hi recull la preocupació pels judicis continus a persones relacionades amb la crema de fotografies de la monarquia espanyola. Una 'sobreprotecció de la família reial que trenca la igualtat constitucional'.

Entre les entitats que s'hi han adherit hi ha la Comissió de Defensa dels Drets de la Persona del Col·legi d'Advocats de Barcelona i l'Associació Catalana de Juristes Demòcrates de Lleida.

Pels signants del manifest, la penalització de la crema de fotografies del rei espanyol també és 'una limitació directa de l'exercici del dret d'expressió'.

El propòsit dels impulsors del manifest és de fomentar el debat. Per això demanen a la degana del Col·legi de Barcelona que distribueixi el manifest a tots els col·legiats a través dels òrgans corresponents."



Com a republicà, m'alegro d'aquesta iniciativa, per demostrar que no és democràtic, que la família borbònica tinguin més drets.