Ja fa mesos que es parla de les eleccions als EUA, sobre quin seria millor candidat si el democràta Obama o si el republicà Mccain. Des de la vella Europa, sempre hem tingut predilecció pels candidats democràctes, i sobretot a Catalunya, ja que el símbol dels democràtes és el kentuchy donkey, també anomenat catalan-kentuchy donkey, degut a que el burret demòcrata de kentuchy té l'origen amb el burro català. El burro català és actualment el símbol del catalanisme, en contraposició al toro espanyol. En canvi els republicans, utilitzen un elefant, potser per demostrar la seua contundència i força, el símbol de l'elefant com a valor republicà, va ser fins i tot utilitzat en una campanya municipal d'ERC a Barcelona, i diria que al seu temps va portar alguna que altra polèmica. La veritat és que a la pràctica la diferència entre els demòcrates i els republicans son mínimes, que traslladats a Catalunya seria com si els demòcrates fossen de CDC i els republicans del PP o UDC,per tant no crec que els valors socials de les esquerres europees estiguen defensades per cap dels dos candidats.
Continuant amb el tema, de què ens convindria més als catalans, si Obama o Mccain, com no ens afecten les seues polítiques socials, i tant un com l'altre tenen les mateixes polítiques econòmiques, hauríem de mirar quines son les seves polítiques internacionals i per això us dono aquest enllaç (enllaç), on cal destacar el següent paràgraf:
"La Xina, després de tot, no és l'únic país que tracta amb pobles inquiets i amb mentalitat d'independència. A Europa, tota mena de moviments 'subnacionals' aspiren a una major autonomia o fins i tot la independència dels seus governs 'nacionals', i amb menys justificació que el Tibet o Taiwan: els catalans a Espanya, per exemple, o els flamencs a Bèlgica, o fins i tot els escocesos al Regne Unit. Encara cap guerra no amenaça Barcelona, ningú no envia tropes a Anvers i ningú ha fet fora la premsa internacional d'Edimburg. Però aquesta és la diferència entre una mentalitat postmoderna del segle XXI i una nació que encara lluita batalles per l'imperi i el prestigi que ja formen part d'un passat distant."
Això ho diu tal com diu l'enllaç el Sr. Robert Kagan que és un dels assessors en política internacional de McCain, candidat del Partit Republicà, per tant queda clar, qui seria el millor aliat en un procés de sobirania nacional. Per tant personalment crec que seria millor que guanyés el candidat republicà. Ja que si continua sent assessorat per Robert Kagan, serà capaç de posar el seu gra de sorra al procés d'independència de Catalunya, com ho va fer a Kosova.
Obama o McCain? ...
07 d’octubre 2008
Etiquetes de comentaris:
independentisme,
internacional,
política
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
4 comentaris:
Hola Roquet. Les coses poc canviaran per no dir que res, be guanyi el McCain o el Obama, pero el candidat democrata es sinonim al menys de certa il.lusió i una mica de timid canvi. Personalment prefereixo Obama, el seu vice-president demostra qualitat i experiencia. Al bandol republicà, McCain es un pel massa madur per a il.lusionar, no comprenc com els republicans l'han pogut el.legir per a la Presidencia, i la seva vice-presidenta, la Palin, es una caixa de sorpreses i pensa que si el McCain es President i mort, ella seria la Presidenta, no li veig ni carisma ni experiencia, en fa por.
Respecte al tema Catalunya, crec que el principal problema som els mateixos catalans, som doctorats en cainisme.
mira que guanyi el millor se que m'auria d'interesar però no m'interessa massa i el que mímporta es el nostre país catalunya!! que molts de nosaltres volem la independència
Roquet,
Tenia un mestre d'història a l'institut, Lluís Margarit, tota una institució, que deia: El partit Republicà és molt de dreta, el partit demòcrata és molt de dreta. On és la diferència? Obama és negre i ens cau més bé. És jove i guapo i sembla que aporta aire nou a la política. Després vindran invasions de països menuts per petroli, i canviarem d'idea. De moment, Obama, després serà com tenir el PSOE o el PP, exactament igual, cap diferència.
Salut i independència.
tant a Enric com a Emigdi, tant McCain com Obama, son les puntes d'un iceberg, dels diferents interessos dels lobbies americans. Com a la gran política, son la gent de despatx i els treballadors pel partit qui realment porten o manen realment, en el cas de McCain, saben el què és Catalunya, Flandes i Escòcia, i que serien capaços de donar-los suport en el procés d'independència, i és per això que preferiria que McCain estes al cap davant dels EUA
Publica un comentari a l'entrada