El suïcidi hauria de ser un dret?

15 de febrer 2010
En un fòrum dels que freqüento, no s'ha parlat directament del suïcidi, però si que s'ha entrat de forma indirecta amb la participació d'un usuari, la seva intervenció la copiaré aquí.

Un dissabte a la tarda , tornava del centre de Barcelona . Vaig anar a agafar el metro a Urquinaona per anar cap a casa . Mentre esperava a que arribes , i per distreure'm , vaig fixar-me amb la gent ( típic de mi ), de com anaven vestits, quin idioma parlaven , l'expressió de les seves cares ... . Tot semblava dins de la mateixa normalitat .

Peró en vaig adonar que un home actuava diferent als demés . Se'l veia mes nerviós del normal . Crec que ningú s'hi va adonar . Tots els demés continuàvem amb lo seu , com si no estigues passant res . I quan vaig escoltar l'arribava del metro , torno a mirar aquest home .... i veig que comença a aproximar-se d'una manera molt perillosa entre la andana i les vies , on observava constantment l'arribada de la maquina . Al veure que el morro del metro entrava a l'estació , s'hi va llençar a les vies .............


El text s'acompanyava d'una foto del fet, on es veu la persona dins la via. Ja hi ha un debat sobre l'eutanàsia o mort digna, on les persones amb malalties greus i terminals demanen poder acabar amb la seva vida d'una forma digna. A nivell de l'estat espanyol he trobat Asociación Federal para Morir Dignamente.

Al meu entendre vivim en una societat que no accepta el suïcidi, quan hauria de ser una cosa que la gent lliurement pogués excercir en llibertat i dignitat.

Tota persona que està cansada d'estar en aquest món, hauria de tenir el dret, de prendre's unes pastilletes anar a dormir i no despertar-se més.

Ja que el suïcidi provoca molts inconvenients, des de familiars que han d'esperar per a que vingue el jutge i la policia a verificar el suicidi d'un cadàver, a com és el cas dels suïcides al tren o metro, persones que veuen com esta vol desfer-se de la vida.

Si la gent canvia de sexe perquè la seva psicologia és així, acceptem l'abortament com un error tècnic de la mare, també s'hauria d'acceptar el suïcidi com una forma d'acabar amb el sofriment psicològic de les persones.

En aquest fil no vull atacar a cap col·letiu, és més com a persona profundament democràtica crec que les persones tenen dret a exercir la seva llibertat, i per tant ha d'incloure el suïcidi-


no acceptaré comentaris ofensius