El meu suport a la regió de Santa Cruz (estat de bolívia)

05 de maig 2008
Està de moda, entre el jovent independentista d'esquerres, donar suport a Evo Morales i el seu govern, els meus companys de JERC en son un exemple, però també la resta d'organitzacions extra-parlamentaries veuen el seu populisme socialista, un exemple a seguir.

Jo en canvi des d'una posició més europeísta i sobretot anti-totalitaria, discrepo i molt. Per començar és bolívia una nació? o és un estat fruit dels processos de descolonització, però en el fons una colònia, castellana/espanyola. Per tant negant ja que bolívia és una nació, crec que la regió de Santa Cruz, té el dret legítim a ser una regió autònoma o si vol fins i tot un estat. L'esquerra es basa que son motius econòmics i en contra els indigenes, jo crec que és simplement que a aquesta regió els resulta una càrrega la resta de l'estat, com als catalans, que tenim un gran expoli fiscal, i si jo vull que catalunya tingue el seu estat és per viure millor.





notícia 3/24
notícia Avui
santa cruz a wikipèdia

8 comentaris:

Anònim ha dit...

Tens una palla mental que no t'aclares... I tu milites a ERC? Si estiguessis a les meves mans, et fotria fora demà mateix. Ets la vergonya del partit! Escòria per l'independentisme!

Salut!

Anònim ha dit...

Ai, Roquet, que no saps de què parles! Bolívia no és Espanya, i Sta. Cruz no és Catalunya. O és que potser dónes suport a la minoria blanca oligàrquica (descendent dels invasors espanyols, t'ho recordo)? Que potser vols tancar el camí de tot un poble, un dels més pobres del món, cap a una societat més justa i en possibilitats reals de prosperar? Al loro.

Adam ha dit...

jo vaig en contra el colonialisme, i Bolívia és un residu del colonialisme espanyol. com ho son la majoria de països africans de països europeus. En cap moment comparo els dos casos, per cert, només faltaría que em fessen fora d'esquerra per pensar això.


no tinc cap palla mental. tinc clar els meus objectius. i entenc a la regió de Sta Cruz.

Anònim ha dit...

Si estàs tan en contra del colonialisme, com dius, hauries de saber valorar l'acció proindigenista del govern d'Evo Morales, i condemnar els esforços de l'oligarquia conservadora blanca de Sta. Cruz per a controlar la regió més rica del país. No hi ha una ètnia "santacruzquenya" indígena que defensi la seua nació, sinó els interessos de les forces més conservadores del país per a aturar els avenços socials de la majoria indígena del país.

Anònim ha dit...

blancs vs indigenes.

els blancs que tu dius fa centenars d'anys que hi estan instalats, imposar l'indiginisme, és com imposar l'estat d'israel, suposant que hi ha dret un natural sobre un tros de terra.

Anònim ha dit...

Ale roquet traga, lliga i golejada.

Anònim ha dit...

Que es pot esperar d'un carotista... puajjj

Anònim ha dit...

Espero que l'opinió del teu partit no sigue la mateixa que la teua, perquè sinó adeu ERC...