Obama el bo? ..... per a Espanya sí [minipost]

06 de març 2009
Segons l'Avui.cat Hillary Clinton i el govern ianqui es mantindrien neutrals en el processos d'autodeterminació dels pobles europeus, ja vaig dir abans de les eleccions als EUA, que per a la causa independentista catalana seria millor que guanyessen els republicans, (enllaç). La senyora Clinton s'ha volgut mantenir neutral, potser per ignorància, i no crear un conflicte instucional clar, però ha demostrat que els seus opositors polítics saben que catalans, escocesos o flamencs volem obtenir un estat propi, i això reivindicaran demà milers de catalans Brussel·les. Per això crec que amb una victòria dels republicans als EUA, la causa catalana estaria en millors condicions.

1 comentaris:

Unknown ha dit...

La causa per a obtenir la República catalana te que arrancar des de una bona base social, nacionalment conscient i de fort activisme, evitant sobretot el cainisme actual entre nosaltres, i quan dic entre nosaltres en refereixo a tots els nacionalistes catalans.

Sobre els USA o la UE, quan sigui l’hora tot dependrà del jocs de interessos del tauler internacional, mentrestant nosaltres hem de fer la feina.

Es indiferent que a Washington manin els demòcrates o els republicans.