...los bous i processons, ... polèmica?

27 de juliol 2008
... no m'agraden los bous, si no són al plat i en bistec. Tot i així sóc un defensor d'una tradició local, que més enllà de ser d'esquerres o dretes, indepentista, nacionalista, regionalista o espanyolista, uneix al poble, a la gent del poble. Hi ha un fòrum, sobre Deltebre, administrat per uns demagogs, al qual s'atacava el govern municipal per subvencionar unes campanes, de la parròquia sant miquel de la cava. seguint l'estil d'este "fòrum" vaig obrir un fil on CiU, PP i EBIN es queixaven de que es fessen bous els dies 15 i 16 (l'Assumpció i Sant Roc), ja que ho consideren una falta de respecte. Personalment considero una falta de respecte per part d'estos grups polítics, no respectar que hi ha gent que vol fer bous, i no anar a la processó. ERC ha d'aconseguir integrar a tota classe de gent, i això vol dir que ha de satisfer a boueros i a catòlics practicants, la gent tindrà la llibertat d'anar a un lloc o a un altre. Jo si encara toqués a la banda, aniria a la processó a tocar mater mea, però mon padrí anirà als bous, ell i més aficionats als bous, fa uns quants anys diria que 8 o 9, van fer una recollida de firmes reclamant bous estos dies, el 15 i el 16. En suport del boueros vull que se facen bous lo dia 15 i 16, i pel patromini del poble, i per la llibertat dels cristians, que vaiguen a la processó, en especials los de La Cava, que tindran campanes noves.


salut!

4 comentaris:

Lluís Soler ha dit...

Hola de nou, Adam.

No m'agrada intervindre en llocs on la gent no dóna la cara però l'altre dia ho vaig haver de fer perquè tu, que sí dones la cara, deies una cosa incorrecta en relació a la nostra votació.

Ara, amb la teva entrada, he de tornar a fer algunes apreciacions.

1. L'altre dia al ple, jo mateix en nom de CIU, vaig limitar-me a dir "a favor" en relació a les dates dels bous que ens proposava el govern.

2. En cap moment vam fer cap apreciació al respecte de fer bous els dies 15 i 16. Primera perquè penso que no ha de ser un tema de conflicte. Segona perquè la gent ja sap que feia CIU quan governava i que fa ERC ara que governa tot i que abans també ho feia amb CIU. Són estils diferents i formes de fer diferents.

3. En el mateix espai et feia unes observacions al respecte de la suposada polèmica. Penso que hem de tendir a la consolidació d'actes per enfortir les Festes. Un exemple: les carrosses són un element a enfortir en les festes. No és un acte d'adscripció catòlica, per suposat. I, en aquest sentit, el CD La Cava no fa bous el dia de les carrosses. Penso que ho encerten totalment a l'igual que encerten quan tampoc fan bous el dia de Sant Roc per respecte al patró que emmarca les festes.

4. Per tant, en aquest cas, no parlem de fer més o menys bous sinó de donar protagonisme a altres actes -ja siguin litúrgics o no- que simbolitzen les festes d'arreu del territori i que enforteixen les mateixes. La superposició dispersa mentre que la complementació, ens fa més sòlids. No és una qüestió de catòlics o no catòlics sinó una qüestió de model festes i respecte!

En tot cas, bones festes!

Òscar Cavero 100% ha dit...

pos si xiquet tota la rao dexem anar el respecte io soc partidari danar a vore un mument lofrena però no anar a la proceso i vull bous io que sok del poble respecto que la gen vulgue la missa pero que ells respecten que natros volem bous!!!

visca la cava !!! les festes ia son akiii!!!!!!

pasat plis!!!!!!!

Adam ha dit...

Lo model de festes al poble, son bous i ball, el problema bé, des de quan se van fer les primeres festes, on tu no havies nascut segurament i jo era un crio. A canvi d'adapatar o innovar unes noves festes, el CD La Cava va continuar fent-ne, que més per motius polítics que s'ha fet creure, com a forma de finançament del club.

Anònim ha dit...

Pensar diferent, es atacar al govern municipal?