catalunya 5- espanya 3

11 de juny 2007

si xiquets i xiquetes, catalunya s'ha imposat per 5 a 3 al mundial de futbol sala que es juga a Rússia. Estic content perquè amb aquesta selecció juga un amic meu.

i vos deixo el comunicat de premsa de la federació catalana de futbol sala

Catalunya venç Espanya (5-3) a la Copa del Món amb una gran remuntada

Xavi Sánchez ha marcat els cinc gols de l’equip català

La selecció catalana de futbol sala ha guanyat en el seu debut a la I Copa del Món, que se celebra a Yakutsk (Rússia). Ho ha fet en un partit contra Espanya i gràcies a una remuntada espectacular. L’estrella del partit ha estat Xavi Sánchez, autor de tots els gols.

El d’aquest dilluns ha estat el primer partit que la selecció catalana de futbol sala jugava a nivell mundial, a la vegada que el que donava el tret de sortida a la I Copa del Món d’aquest esport.

Després de la cerimònia inaugural, amb coreografies folklòriques i discursos de les autoritats locals i de la Unió Europea de Futbol Sala (UEFS), els assistents al pavelló “50 anys de la victòria” han quedat desconcertats quan, després que sonessin els himnes de Yakutsk i el de Catalunya, l’equip espanyol ha amenaçat amb plantar el partit si no sonava el seu. Finalment, al cap d’un quart d’hora i amb els jugadors havent de formar altra vegada sobre la pista, ha començat la competició pròpiament dita.

El conjunt català, però, ha jugat una primera part fluixa i amb molts moments de nerviosisme i imprecisions que podien haver costat cares. Els catalans controlaven la zona del mig camp però no aconseguien travar jugades de perill. Per la seva banda, el combinat espanyol ha vist que entrant pel centre era per on feia més mal i ha insistit durant els 20 minuts per aquesta zona. L’actuació del porter, Gerard Cabré, ha impedit que els atacs de l’equip espanyol, sobretot dels peus de Fermín de la Paz, acabessin al fons de la porteria. Un gol anul·lat per falta i un parell d’ocasions cap al final de la primera part han estat les úniques accions de perill del conjunt català, arribant al descans amb 0-0.

La segona part ha estat tota una altra història. Els jugadors catalans han sortit molt més concentrats, a la vegada que l’ambient a la grada ha anat a més, amb crits de suport a ambdues seleccions. Dos xuts forts de De la Paz, refusats per Cabré, han fet perillar la porteria catalana altra vegada. Poc després, a més, Catalunya ha vist com Juan Carlos Nieto era expulsat per doble amonestació. Finalment, una falta al límit de l’àrea, molt protestada pels catalans, ha permès Espanya d’avançar-se en el marcador. Al cap de mig minut, però, els àrbitres han xiulat un penal a l’àrea espanyola. Xavi Sánchez ha enganyat el porter i el seu gol per l’escaire suposava l’empat del partit i el primer del seu marcador particular.

A partir d’aquest moment les ocasions dels jugadors catalans s’han anat succeint amb molta més freqüència, a la vegada que el combinat espanyol intentava, aquesta vegada, penjar pilotes des de la defensa cap a De la Paz, el seu jugador més destacat. La intensa activitat d’aquest jugador en camp català ha propiciat, precisament, que Espanya aconseguís que els àrbitres xiulessin un doble penal. El mateix De la Paz ha estat l’encarregat de xutar-lo i ha marcat.

Amb l’1-2, Catalunya ha disposat de les ocasions més clares per empatar, però cada vegada ho ha impedit el porter espanyol. Un xut de Toni Matamoros a menys d’un metre de la porteria i que ha refusat el porter ha desesperat tota la banqueta catalana. Catalunya apretava més i buscava l’empat amb ganes, però un altre doble penal assenyalat en un xoc entre Sánchez i De la Paz ha fet que Espanya marqués l’1-3.

Quan les coses estaven més difícils, i a menys de quatre minuts per al final del partit, el conjunt català no s’ha rendit i ha jugat al límit. Una bona combinació en atac de Catalunya ha acabat amb un altre gol, aquest per l’escaire, de Xavi Sánchez. Al cap de 40 segons, aquest mateix jugador s’ha emportat la pilota d’un rebot al mig del camp, s’ha dirigit cap a la porteria i ha marcat l’empat, que ha provocat l’eufòria dels jugadors i que ha estat molt celebrat també entre el públic.

Quedaven dos minuts i Catalunya es veia en cor de remuntar. De nou, un doble penal a favor dels espanyols, xiulat amb retard després de les protestes d’aquests, podia sentenciar el partit, però aquesta vegada Cabré ha endevinat el xut de De la Paz i l’ha aturat. Després d’una clara ocasió per Catalunya, a 1:04 del final Xavi Sánchez ha engaltat un fort xut elevat per l’escaire esquerre de la porteria espanyola i ha avançat, per primer vegada, Catalunya al marcador. Finalment, i a falta de 20 segons, el mateix Sánchez ha posat el 5-3 al marcador.

L’entrenador de la selecció catalana, Juan Antonio Fernández, ha reconegut la mala primera part que ha jugat el seu equip i ha explicat que la mitja part ha servit per recomanar als jugadors “que es calmessin, que toquessin la pilota, que juguessin per les bandes i fessin córrer l’adversari”. Fernández s’ha mostrat satisfet per “les ganes de remuntar i el fet de creure, fins al final, en la victòria” que han demostrat els jugadors, i ha destacat “el magnífic ambient del públic, que ha gaudit fins a l’últim moment amb la remuntada”.

Catalunya jugarà demà el seu segon partit del torneig, aquesta vegada contra Argentina, un equip que el seleccionador català qualifica de “també molt guerriller”, per la qual cosa espera un encontre complicat i assegura que “qui controli la velocitat del joc serà qui s’acabi emportant el partit”.