els temps estan canviant a deltebre

14 de maig 2007
publicat al racó catala



Lo meu poble és diferent de la resta la majoria dels pobles dels raconaires, un poble de gent de gent treballadora, que sobretot a partir dels 60 se dedica a la construcció a ser la ma d'obra que treballaran per la gran majoria d'obres del camp de tarragona o nord de castelló. Un poble que aconseguir la segregació de tortosa als 1977, és a dir farà 30 anys. Un poble on el caciquisme sempre ha estat present i utilitzat pels partits polítics diferents per obtenir les seves quotes de poder i mantenir els seus privelegis. La manipulació i el caciquisme va arribar a cotes tant altes que el 1999 a les eleccions al parlament de catalunya el PP, fos la primera força ja que encapçalava la llista un del poble, com a premi un transvasament, d'un riu que portem com a nom al poble, Deltebre, sense riu i sense delta, el poble desapareixeria no només com a nom si no en la seua integritat. després de 4 anys més o menys agitats, i destacar que no vam deixar entrar al conseller felip puig, considerat traïdor per no assistir el dia que s'aprovava en comissió el transvasament.

2003, eleccions municipals, la dreta fa els seus moviments caciquils i compra de vots sota el xantatge o coacció. mentrestant les esquerres mos intentem unificar, però finalment surt un sector que no vol que el candidat d'esquerra encapçale les llistes, però si que esquerra pague la corresponent campanya. Finalment ERC i ICV, unime esforços i formem una llista per poder tombar des de l'ajuntment el transvasament. Els resultats tot i no sé els esperats, la dreta no va sortir tant castigada, els anti-transvasistes no sumem prou. A la tardor del 2003 ERC queda com a primera força a les eleccions del parlament de Catalunya, uns resultats històrics que després de la creació del govern tripartit I, erc s'ofereix per formar govern amb ciu i psc. finalment només el cap de llista del PSC, que és expulsat del partit s'adereix al govern, i ICV surt del pacte d'entesa, sense compendre la frase de Joan Fuster "tot govern que no fem nosaltres, serà fet contra nostra"

Després d'un govern dificil, s'han posat molts pals a les rodes. Esquerra ha aconseguit impulsar la culutura amb el festival bouesia, la joventut casal de joventut i boxes per als grups de rock locals o els pisos de protecció oficial per 100mil euros, benestar social centre per a gent gran ... al 2006 a les eleccions al parlament Esquerra torna a quedar com a primera força continuant sent el poble més gran de Catalunya on Esquerra és la primera força.

El passat dissabte vam fer el primer míting de les municipals, sobre unes 200-300 persones van omplir la plaça del cinema colisseum, mentre que al 99 vam ser poc més de 20 persones que estavem al míting.

Deltebre està despertant del somni, i recorda que en un passat La Cava i Jesús-i-Maria (les dos poblacions que formen avui Deltebre) eren republicanes i com la història és cíclica, ho tornaran a ser.

VISCA ESQUERRA REPUBLICANA DE CATALUNYA DE DELTEBRE!

TORNAREM A LLUITAR, TORNAREM A SOFRIR, TORANREM A VÈNCER!

19 comentaris:

Anònim ha dit...

Crec que vas equivocat amb el tema del 1999.Manipulacio???, crec que la gent va votar a ún del poble que podia aportar i aixo demosta que la gent va votar amb visió de futur de poble. sobre el miting de Divendres vull repetirte que es va notar molt la manca d'arguments, ja que l'unic que vau fer va ser crítircar al PP i poca cosa mes tret de algunes mentides com que gracies a Aspa tindrem el Pont (perque segons ell va anar a parlar amb Carod), que faran un hospital (Cosa que dubto dins d'aquestos 4 anys tenint el precedent del pont) i sigui es va limitar a tirar a l'aire propostes com si estesem a Barcelona o Madird. i perque no un Aeroport ASPA????jejejeje.
Per sort la gent va veure que sou poc seriosos i per això el poble a les vostres mans estaria en perill.

PD: ves a un minting del PP i veuras com simplement es limiten a proposar coses raonables, i que verdaderament afecten a la població, com per exemple la llimpiesa, una baixada de impostos, ETC.No es límiten a criticar a un contrari i despreciar als ciutadans que l'han votat (1327 en aquest cas).

SALUT COMPANY

Adam ha dit...

i d'on te penses que va venir lo pont?

va ser carod, que va trametre-ho via la conselleria de governació, i des d'allí va la d'obre públiques del psc.

de l'hospital només se va dir que si se van adquirint serveis sanitaris com ara que s'està fent la rehabilitació al poble, o s'aconsegueix una ampliació del cap, serem zona preferencial per fer un petit hospital.

les baixades d'impostos ja se va comentar al míting de fer-ho a gent gran que tingue una pensió baixa, és a dir fent política social que les dretes no teniu en ment fer-les.

baixar impostos, i com s'han de fer les polítiques socials que necessitem al poble?

Anònim ha dit...

OLA, EN PRIMER LLOC, CAROD ES UN DELS MILLORS QUE HEM TINGUT A CATALUNYA, PK PENSA PELS CATALANS I LI INPORTA POCA KOSA LO K DIGENM DE MADRID, IO COM A CATALA K CONSIDERO QUE SOC I SERE TOTA LA VIDA VULL TENIR UN PRESIDENT QUE LLUITE A TOTES PER CATALUNYA COM CAROD K ALLI ON VA DIU K ES CATALA (SENSE DESPRESIA MAI A ESPANYA IO, CADA U TE EL SEU PESNSAR), PERO UN DELS 300 PERSONES DEL MITIIG DEL COLISEUM ERA JO, I CONSIDERO QUE N O VA FER BE, IA K UN PARTIT ES TE QUE PRESENTAR I DIR COSES PER AL POBLE PARA K LA GEN CREGE EN AKELLA CANDIDATURA, YO CREC K ATACAR O ELIMINAR AL PP N ES UN BON MITIG NO ESTEM AL PAIS BASC NI AM DE ARIBAR A NAIXO, I REIERO QUE SOK CTALA I D'ERC,

PD:I KM QUE JO SOK MOL LEGAL I NO HEM DE ENGANYAR A LA GEN DIC QUE EL PONT ENTRE DELEBRE (LA CAVA I JESUS I MARIA), I SAN JAUME LA PORATAT A TERME EL SENYOR JORDI CASANOVA, I TE DIRE PK PUES IO LLIGO MOL EL DIARI I GUARDO TOTS ELS DIARIS RELACIONATS AMB COSES DEL DELTA I ALLI NOMES A SORTIT EL NOM DE JORDI I K A ANAT ELL A TRIAR EL PONT....., I EN L'HOSPIATL ES LO MATEIX, TYOTS DIUEN K L'HOSPITAL PERO NINGU SAP A ON FERLO I AIXO K L'AJUNTAMENT IA TE EL LLOC PER FER-LO, I TMB SURT A UN REPORTATGE AL DIARI.
L'ALTRE DIA VAIG ANAR A UNA REUNIO DELS INDEPENDENTS I VAIG KDAR MARAVILLAT PK A PART DE 2 O 3 EXPERTS EN POLITICA, ELS ALTES SPON JOVES I ME VA AGRDA MOL AKELL APRITIT.

TOTO AIXO HO DIK PK SA DE ANAR DE LEGAL PER LA VIDA IO SOK DE ERC I SEGUR KE VOS VOTARE PERO AM DE SE LEGALS I SI UNA KOSA N LAM FET NO PODEM ANGANYAR, IA K LES MENTIDES AL FINAL SE SABEN.

I EL TEMA DELS MITIG, UN PROFESOR EM VA DIR DEL DELTA, AKELLA PERSONA QUE EN UN MITING, O REUNIOR O UN DEVAT INTENAR DIC COSES SOBRE ELS SEUS ENEMIGS, ES QUE NO TE ARGUMENTS PER A PODER EGUIR EL RITME O ES K ESTAS INSEGUR DE TU MATEIX, INTENETEM ONAR UN EXEMPLE DE KI TENDRIA K MANAR A DELETBRE
COM TMB DIRE K CAROD NO ENS PODRA AJUDAR EN RES ALS EBRECS EN LO TEMA DEL TRASBASAMENT IA K KOM ELL AMTEI VA DIR A L'AJUENTAMENT DE DELTEBRE, IO US AJUDARE PERO FORMO PART D'UN GOVERN TRIPARTIT.

GARCIES I ASTA UN ALTRA

Anònim ha dit...

Doncs llavors tú lo que ets es un fanàtic. I un exemple et posaré. SI sorties a la llum algún frau dins a l'ajuntament per part de ERC cambiaries el teu vot???

Estic d'acord en tú, només en lo del miting de ERC, i es per aixó que no els votaré, perquè només es va dedicar a excloure socialment al PP, i crec que no estem en època Dictatorial, tot i que ells en tant que es queixen del feixisme i de les dretes, ho estan fent al excloure socialment a un partit i tots els seus votants d'un dret que tenen tots els ciutadans del Pais.
En aixo ASPA ha fallat a molta gent que el voliem votar, al igual que ha fallat per falta d'humilitat, no es gens però gens humil, alla on va sempre diu el mateix, "es gracies a mi...".

per tant en aquests dos aspectes an fallat i no es mereixen el meu vot.

Anònim ha dit...

sobre el pont, en epoca de Jesus de Perez ya es demanava el pont, per tant crec que el Pont no es gracies a un partit en concret, es gracies a tots en global.
Pero ojo, perque el pont encara no s'ha començat i aquest 2007 no crec que es faci. Als presupostos que s'han d'aprovar el mes vinent al parlament catala només hi ha 50 000 euros.

jesus ha dit...

De ben segut que us anirà molt be! sort, ànims i república!

Anònim ha dit...

lo pont va ser impulsat des de la conselleria de governació.

lo senyor jordi casanova no té res a vore.

Anònim ha dit...

ni tampoc te a veure Gervasi, jo apoyo al anonim que diu que es gracies a molta gent. Així que no us poseu medalles que valtros en sabeu molt d'aixo. Per sort la gent ho ha vist.

Anònim ha dit...

ahir a la nit. a un miting men van contar una que no sabia.... SABEU lo que dia que volia MANS NETES??? pues es veu que no vol investigar perque el pavelló de DELTEBRE va valdre 1000 milions a més dels 500 que havia de presupost. ARA JA NO VERITAT MANS NETES?????

Anònim ha dit...

Juanitet del Roig, Juanitet lo nostre, juanitet lo de les fabriques de 1.000 treballadors, Juanitet lo Diputat en menos activitat parlamentaria en tota la història, Juanitet lo que a Madrid només anava de putes, Juanitet que va aspitjar lo botonet que matava al seu poble, Juanitet ja fa més de 20 anys que vas, Juanitet dona pas....

Anònim ha dit...

Aquesta campanya TOTS contra ERC...

Gervasi que jo sapigue no ha sigut mai alcalde (atres si),

que ho sigue i després valorem, no?

Anònim ha dit...

A deltebre, per a que canvie tot aixo i poguesem prosperar tal com cal, lo que es necessita es una majoria absoluta, pero no una qualsevol sino una d'un partit que primer esculle els interessos del poble per damunt de tot, segon una coherencia politica clara del que volem i com ho em de fer sense encantar-mos que si ens encantem ens pasaran davant (cosa que alguns pobles dels costats ja ho han fet) i tercera i molt important el valor de enfrentar-se a tot allo que es perjudicial per al poble (el poble vol claredat de les coses) i que nomes fa que anar en contra de nosaltres mateixos. El poble el que vol es aixo, prou de irrealitats i fets sense complir, posem-nos a treballar i fem que tinguessem il.lusio de sentir-mos deltebrencs com avans es sentien els avantpassats de la cava i de jesus i maria. Aquell partit i aquelles persones que siguen capasos de demostrar i de dur a terme aquest compromisos han de ser els futurs mandataris. Els demés perfavor que es retiren. DELTEBRE MOTOR TURISTIC DE LES TERRES DE L'EBRE

Anònim ha dit...

Ecleston a dit que si Juanito guanya per majoria absoluta fara un gran premi de formula 1 al toll

Anònim ha dit...

este que diu lo de juanitet...jejeje me sembla molt be que vagi de putes, mentre se les pague ell, el que no hem sembla be es que amb els diners de tots alguns es facin piscines y valles a casa de luxe. Y tampoc hem pareix bé que no vulguin investigar amb una cosa com el pavello,será que algú te interesos??

sobre la fabrica de 1000 treballadors, al diari de la generalitat es va poder veure com va sortir "denegada" gracies a volsatres i tota la troca que us embolta, u sigui vau preferir perdre 1000 llocs de treball a deltebre tot perque era gracies al PP. Si sou sectaris i mala gent, no feu res pel poble, només per als vostres interesos, com voleu que la gent us votie????.
bueno, per lo menos juantete que tu dius, no promet infraestrucctures imposibles ni res d'aixo, juanitet promet una cosa que realment afecta al poble, proposa que les infraestrucutres que disponem estiguin en condicions i que tinguem un poble tal com deu mana, no com ara que pareix un barret de rialles, gracies a gent com vatros, MANS NETES.....que no les teniu ni un pel de netes, pero weno...

Anònim ha dit...

este que diu aixo de ecleston, se nota el nivell intelectual que tins amic. Els troglodites al teu costat eren savis...

Anònim ha dit...

Si guanya Juanitet, Acebes a confirmat que faran la America's Cup a la basa d'arena (Copa Louis Vuitton), l'equip local del PP patrocinat per IberTrola paticipara amb la puntona lo "Desafio" o també anomenda "La tenka negra"

Anònim ha dit...

... capitanejat pel palomet

Anònim ha dit...

jajajaja.... vaya nivell intelectual que tens amic... jejejeje

JMS ha dit...

Felicitats pels resultats obtinguts. Segur que estareu a govern, i fareu encara una millor feina, sempre a favor de Deltebre, per construir un país social i nacionalment idòni.

Salut,