Kale Barraka

12 de febrer 2007
Amb el nom de Kale Barrka, és coneix el terrorisme feixista contra el País Valencià. Suposo que ja sabreu que el nom prové de la Kale Borroka (lluita al carrer) en basc.

Mentre que la Kale Borroka es tracta d'un moviment anti-repressiu i per una lluita per l'alliberament nacional i social al País Basc, la Kale Barrka, esta duta per moviments feixistes, reaccionaris i blavers. Va ser famós que durant la tansició els moviments contraris a la realització nacional i social al País Valencià, s'organitzés i cometés diversos atemptats contra els intelectuals de l'època com Joan Fuster o Sanchís Guarner (a aquest últim un atemptat li produí la mort, per un atac de cor, després d'un atemptat). Curiosament aquest tipus d'atemptats mai queden investigats, suposo perquè la justícia espanyola els considera defenosors de la "indisoluble unidad de españa", un video que mostra aquesta violència contra tota forma progressista i anti-espanyolista al País Valencià, és aquest





si voleu saber més entreu a aquesta web, portada per uns bons amics del País Valecià

ANTIBLAVERS

1 comentaris:

sickboy ha dit...

hola m'ha agradat veure el video sobre els fets que van passar i segueixen passant en menor mesura al pais valencià. És prou cert que van ser anys dificils i que des de l'estat espanyol no es va condemnar, es més, els espanyols ni tan sols se'n van assabentar del que passava i, encara avui, perdura a mans de certs grups polítics, aparentment molt minoritaris.
Sort amb el blog.