Ja arriba lo pont

09 de febrer 2006

Per fi xiquets, ja tocava. D'aquí poc, tindrem un pont entre Sant Jaume i Deltebre. Este pont que servirà per unir les dos riveres de l'ebre. Un somni que molts avantpassats somiaven.

Aqueste pont s'hagués fet més aviat segurament, si finalment el procés de segregació de Tortosa, l'haguessem fet junts, com ja s'havia intentat (La Cava, Jesús-i-Maria, l'Aldea, Camarles i Sant Jaume). S'hagués creat una espècie de mancomunitat amb el nom de Pobles del Delta de l'Ebre o Deltebre. Finalment Jesús-i-Maria i La Cava, van decidir anar conjuntes per crear Deltebre (amb els problemes posteriors que ha portat).

Semblava mentida que en ple segle XXI, les dos poblacions havíem de fer una volta de 30 km aproximadament per les nits o els dies en que el riu baixava massa ple o feia vent. Les barcasses històriques seran a partir d'ara, un atractiu turístic. A més el pont tindrà un carril bici adicional, amb el qual es podrà fer una ruta ecoturística des de La Ràpita dels Alfacs (Sant Carles va ser imposat pel Borbó Carles III, i com a republicà em nego a posar aquest nom) fins l'Ampolla.