Per què Sant Jordi no ha de ser festiu?

23 d’abril 2009
Avui és Sant Jordi, i molta gent parla de que avui hauria de ser festiu, però jo crec que no, per què?
  • La gràcia d'avui és que sigue dia laborable és que la gent ja sigue al treball, al bar o al seu poble/ciutat quan surt ja troba parades de llibres o roses, en canvi si fos festiu la gent ho aprofitaria per a anar-se'n de pont.
  • A moltes escoles i instituts fan disversos actes com lectura de poemes, festes, ... en definitiva és un dia semi-festiu.
  • El sector florista està beneficiat en que moltes empreses compren llibres per als seus treballadors o com a regal per al seus clients.
  • Molta gent vol substituir aquest dia pel 11 de setembre perquè això de que es recorde que els catalans estem envaïts no els agrada.

En definitiva crec que avui no hauria de ser festiu. Bon Sant Jordi, felicitats als Jordis, Georgines, ... i sobretot Visca Catalunya .... per supost Lliure!

2 comentaris:

Unknown ha dit...

Discrepo.

Si fos festiu, com ja ho ha estat altres cops, la gent en sortir al carrer també trobaria parades de roses i llibres. Et creus tu que no n'hi hauria? És més, tranquil, que ja canviarien la normativa comercial perquè els establiments poguessin obrir.

Escoles, instituts, etc., fan actes però, qui treballa 8, 10 o 12 hores no fa precisament festa, i ha d'aprofitar el que li queda de dia per celebrar-ho.

El sector florista, igual que l'editorial, es continuaria beneficiant del comerç. No cal tampoc condicionar-ho a que els floristes o llibreters facin més o menys negoci. Parlem de ser coherents amb una festivitat.

No cal canviar l'11 de setembre, penso. Però, si Sant Jordi és tan i tan important, que sigui laborable ho trobo una gran incongruència.

Sandra ha dit...

Per a la gent que treballem tot el dia, no existeix la festa ja que no la podem gaudir. I penso que com jo molta gent. Anar en cinc minuts de pressa i corrents a comprar un llibre o una rosa a la parada que tens més prop de la feina perquè ja esta a punt de tancar per a mi no és celebrar Sant Jordi, es fer "gasto" per que sí. Per a això, si vull un llibre me'l compro en qualsevol altre moment de l'any. Lo bonic és anar a actes, presentacions i signatures de llibres, passejar i gaudir de tot en conjunt.

Altres vegades ha coincidit amb festa i hi ha hagut ambient igualment, no hi hauria d'haver cap impediment per organitzar actes culturals i per a la venda tant de roses com de llibres. El que fa que no sigui festiu es que si vull gaudir de la festa he de demanar un dia de vacances a la feina. I com no estem per regalar dies em quedo a treballar. Per a mi des de que vaig deixar d'estudiar que ja no l'he gaudit mai més.

Felicitar a tots els Jordis i poca cosa més...