El suport des de Catalunya a Israel [2 articles de Jaume Renyer]

11 de gener 2009

En el conflicte palestí-israelià, reconec que sempre havia tingut simpatia pel moviment palestí, però el que no entenia perquè havia de defensar posicions islamistes de Hammas, o per què com a anti-feixista que sóc, havia d'anar en contra un dels pobles més castigats i perseguits pels sistemes feixistes. Per això em trobava diguem amb un dilema, fins que vaig trobar la resposta al bloc de Jaume Renyer, on es donava una òptica catalana, independentista i d'esquerres sobre la visió del conflicte, donant suport a l'estat d'Israel.

Els articles son els següents:

Son dos articles, que qualsevol independentista, d'esquerres, catalanista, democrata i sobretot laic i respectuós amb les creences religioses privades de cadascú, hauria de llegir.


Per als que no tingueu massa ganes de llegir, es podria resumir amb la següent idea (és un estracte molt simple, si voleu aprofundir, llegiu els articles si us plau).

La majoria de les esquerres, son anti-israel, perquè és una forma de declar-se anti-EUA, és a dir prefereixen unir-se a l'islamisme anti-democràtic, pel sol fet d'atacar el sistema ultraliberal dels EUA (sistema que com a persona d'esquerres també discrepo).


Grup del facebook Catalunya - Israel
Fòrum d'agermanament dels Països Catalans i Israel

3 comentaris:

Unknown ha dit...

Hola Adam

Conec molt be el bloc de Jaume Renyer, aquest dos articles els he guardat i els aniré llegint amb calma.

Sobre el tema àrab israelià fa molts d’anys que per certes circumstancies estic bastant informat; per tant tinc una opinió formada sobre la situació, que no te perquè ser l’encertada, si es que hi ha alguna cosa certa en aquesta vida; es un problema molt complex que ben aviat el penso explicar des de la meva òptica personal.

El poble jueu va tindre i te molta mes determinació, voluntat, força interior col•lectiva i necessitat vital per a aconseguir i mantindre un Estat propi. Nosaltres els catalans estem mancats d’aquest esperit.

Tot això ho penso anant explicant al bloc i quan ens trobem personalment podem tindre una bona xerrada sobre tot plegat.

Una abraçada Adam

Jordi Arrufat ha dit...

Celebro que a les Terres de l'Ebre hi hagi veus crítiques amb aquest tema. Catalunya té molt a aprendre d'Israel i poc de l'islamisme polític.
I l'única cosa que hauriem de demanar com a poble, avui per avui, en relació a aquest tema, és pluralitat informativa, que malhauradament no la tenim.

Salut!

Òscar Cavero 100% ha dit...

ara que estic fent un treball de recerca d'israel m'anirà molt bé aquesta informació