Partits polítics i animals (III). CiU i les aus.

26 de juny 2009
La veritat m'ha costat una mica trobar un animal amb qui associar el partit CiU, sobretot perquè és dels partits que tenen més espectre i per tant més difícil de classificar, però espero que els lectors, els agrade la meua comparativa.

Per començar podríem parlar dels convergents-pollastres, són aquell que tenen un grup de gallines (seguidors) molt sumisses, i que estan a les ordres del seu gall. Són aquells que sempre seran amos del seu corral, i quan li toque serà substituït per un altre gall que seguirà sent el senyor de les gallines. Són habituals de trobar-se en poblacions no molt urbanitzades, i sense la presència de rates, i si surt algun cuc sempre l'acaben picant i cruspint-se'l.




Una altra au que podem associar amb CiU, és el voltor (buitre en castellà) i dic la traducció al castellà, perquè són aquells que com bèstia carronyaire no els fa res conviure amb els cucs, i com recordeu els cucs és el PP.






El bernat pescaire, possiblement el model més versàtil. Ja que la seva alimentació (votants) són bàsicament peixos i insecte, però tampoc fan manies agafar algun petit rosegador.







Paó, és aquell que li agrada fer-se veure, lluir-se, i que sempre vol sortir a la foto i fer-se nota. És la paròdia que fan de l'Artur Mas quan s'auto crida "guapu", o és aquell convergent que està cada dia enviant cartes als diaris o escrivint al fòrums i blocs les seves excel·lències.







Els coloms també anomenades rates voladores, no se sap com n'hi ha tants ...









Per acabar, també hi ha els lloros, són aquells, més aviat aquelles, que quan un gall o un/a paó, explica alguna cosa, han de ser ells qui ho han d'anar repetint, encara que sigue mentida, perquè si se'n parla, i es fa ressò és el que importa.



espero que us agrade esta sèrie d'articles. el pròxim ... m'ho estic pensant.









1 comentaris:

Morigan ha dit...

Que penosos sou els d'ERC, sempre amb l'insult, l'odi i la enveja als demes.