En política tot està ja inventat. [resposta als ciuencs de Deltebre]

08 de febrer 2009
Una de les coses que s'han de saber quan estàs en política ( jo no ho estic, només hi milito per conviccions), és que en política ja tot està inventat, i els senyors de CiU de Deltebre, seguint les ensenyances de David Madí, estan capitalitzant una campanya de demagògia, que recorda als 10 manaments de la Guerra, que va escriure Arthur Ponsonby fa una mica més de 80 anys, durant la 1a Guerra Mundial. Un decàleg, que ja he referenciat altres vegades i que segurament ja es parla d'això en algun clàssic grec o de la cultura xinesa.


1“. Nosaltres no volem la guerra”. (Segons convergència, ells no volen enfrontament)

2“. L'enemic és l'únic responsable de la guerra” (La culpa és de l'Alcalde)

3“. L'enemic és un ésser malvat” (L'alcalde no els deixa parlar

4“. Pretenem nobles fins” (Som els únic que defensem el poble)

5“. L'enemic comet atrocitats voluntàriament. El nostre són errors

involuntaris” (L'equip de govern malagasta, però nosaltres si ens vam equivocar va ser sense voler, puc treure alguna factureta compresa si continues en aquesta linea)

6“. L'enemic utilitza armes no autoritzades” (quan es refereixen a que no poden expresar-se al Desaigüe o per Ràdio Delta)

7“. Nosaltres sofrim poques pèrdues. Les de l'enemic són enormes” (La seua "victòria" al canal TE, o omplir el fòrum de Deltebre de propaganda anti-ERC)

8“. Els artistes i intel·lectuals donen suport la nostra causa” (això no passa, a no sé que el sr Lluís és considere un gran intel·lectual, però d'intel·lectual ho han de considerar els altres)

9“. La nostra causa té un caràcter sagrat, diví, o sublim” (És a dir prepotència)

10“. Els quals posen en dubte la propaganda de guerra són uns traïdors”.



Així que lectors, del meu bloc, ara suposo que els hooligans convergents m'insultaran, i al Sr Lluís dir-li que això és com un partit de futbol, al camp, si convé, et faig totes les entrades possibles, però fora, ja no. Deixaré els comentaris oberts, espero que sigueu constructius i imaginatius, i no caiguésseu en l'insult fàcil.

6 comentaris:

Òscar Cavero 100% ha dit...

bona vaig estar a punt de ficar-ne un post d'auest estil però per lliurar problemes.. però tu sense temor a la llum!
au que seu mereixen!!

Anònim ha dit...

Au mano t'oblides d'una cosa : que nomes pot manipular qui té instruments i sempre el té el poder i ara qui té el poder aqui alli i alla son els partits d'esquerra qui per cert la tactica de enmerdar la van utilitzar fins l'insult.Canta mano , canta: On esta l'aigua, Guantanamera, on esta l'aigua guajira guntanamera , on es la pela guajira guantanamera, on la vergonya guajira guantanamera. Au mano a vore si penses o no pots.

Adam ha dit...

Ja teniu els mitjans propers a CiU del Territori "La Veu de l'Ebre" (diputació de tarragona), canalte (ajuntament Amposta) i "antena caro" (ajuntament de tortosa).

Lluís Soler ha dit...

Adam,

M'ha agradat la teva entrada i, fins i tot, me l'he imprimit per guardar-me-la. Tens bona imaginació per fer símils i potser t'haurem de contractar d'intel•lectual proper -mantenint, és clar, el teu carnet.

Ara, del que il•lustres a la realitat hi ha molta diferència. Nosaltres som gent simple que no volem confrontació però qui ens busca, ens troba. Només et deixaré una pregunta a l'aire: si en el plenari municipal, sent regidor, t'al•ludeixen 5 vegades negativament i demanes la paraula per aclarir-ho, creus que democràticament no tens el dret de fer-ho???

Per últim, dir-te que estic amb tu quan dius que això és com un partit de futbol però fora les coses han de ser diferents. Això no sé si ho entenen massa els regidors d'ERC perquè quan l'oposició critica algun tema, alguns d'ells, durant uns dies, ni ens saluden. Senyal que no entenen gaire com funciona la política.

Ah! I l'has encertat amb en Madí, és un estratega brillant tot i que jo només faig el que el sentit comú em diu.

Adam ha dit...

Pensa que si tant mal govern fem, ho tindreu fàcil, com ho va tindre Ferran Bel a Tortosa, i no va dedicar-se a fer política madinista (de David Madí), sinó que va saber construir una oposició en positiu.

Podeu plantar cara i fer un discurs d'oposició en positiu, plantant cara, però l'heu portat a un discurs "visceral".

Com te dic, el govern de Tortosa era un desastre, i per això CiU, sense caure baix, va poder tornar al poder, més enllà dels cicles polítics que sempre hi ha.

Si realment voleu mostrar-vos una alternativa, fixeu-vos en Bel, per mi un dels grans polítics del territori.

Jo només sóc militant, i per tant tinc més llibertat alhora de dir el que penso i actuar.

Lluís Soler ha dit...

Adam,

No segueixo la comparativa que fas. Jo he dit res d'un mal govern. Només dic dues coses:

1. El discurs en positiu ja l'hem fet en els últims tres mesos dient que era necessari sumar esforços per defensar un PTTE que no afecti negativament Deltebre. Gervasi va estar totalment predisposat a fer-ho. Però una regidora vostra no va aprofitar l'oportunitat.

2. Quan t'al·ludeixen personalment en un plenari, és normal que et permetin contestar. Almenys, democràctimanet, penso que així ha de ser.

Nosaltres només ens limitem a denunciar aquestes dues coses i si creus que no tenim raó, llavors, ens parlem.

Pel que fa a Ferran Bel, per descomptat, estic amb tu pensant que és dels millors polítics del territori. És un gran polític i una gran persona. Però als plens li deixaven parlar i ell també ho deixa fer.