Què passaria si un diari alemany publiqués una biografia nazi?

29 de setembre 2008
Possiblement, el director del diari seria detingut, el diari clausurat, i hauria un gran ressò mediàtic contra aquesta premsa. En canvi a l'estat espanyol es publiquen biografies de franquistes i feixistes des d'un conegut diari liberal. Aquest diari ens ofereix una biografia de Queipo de Llano (enllaç)

Però clar al diari el presenten a Queipo de Llanocom un demòcrata enfrontat a Franco, però alguna de les seves perles són aquestes


" Nuestros valientes Legionarios y Regulares han demostrado a los rojos cobardes lo que significa ser hombre de verdad. Y, a la vez, a sus mujeres. Esto es totalmente justificado porque estas comunistas y anarquistas predican el amor libre. Ahora por lo menos sabrán lo que son hombres de verdad y no milicianos maricones. No se van a librar por mucho que berreen y pataleen."



"Mañana vamos a tomar Peñaflor. Vayan las mujeres de los "rojos" preparando sus mantones de luto."



"Estamos decididos a aplicar la ley con firmeza inexorable: ¡Morón, Utrera, Puente Genil, Castro del Río, id preparando sepulturas! Yo os autorizo a matar como a un perro a cualquiera que se atreva a ejercer coacción ante vosotros; que si lo hiciereis así, quedaréis exentos de toda responsabilidad."


“Lo que hace más gracia es el Decreto del Ministerio de Instrucción Pública disponiendo que en el bachillerato haya el catalán para estudiar. Con esta orden nos encontraríamos que muy pronto los españoles hablarían en catalán como idioma. “La Publicitat” dice que se supone que no habrá necesidad de otra disposición, después de la obligación de respetar el idioma catalán que ha impuesto el Gobierno de Valencia. Yo digo que el catalán tendría que llevarse a un museo por viejo. El catalán es solamente una imitación falsa del castellano.

“Estando yo en Barcelona, he visto una mujer bonita, que también las hay y me ha desilusionado mucho al oir que hablaban haciendo ti-ti-ti-ti y he pensado que si ellas supieran el efecto que hacen no hablarían sinó castellano.

”La Vanguardia” recalca que los castellanos en Cataluña tendrán los mismos derechos que los catalanes. ¡Gracias, sr. Elefante! Pero ellos vienen obligados a respetar los deberes que se les imponga. ¡Suerte que entre los castellanos hay de tan poco respetuosos! Sobre todas estas pequeñeces y comicidades tendremos que recordar la frase de los falangistas de que España tiene que ser Una, Grande y Libre. Y los falangistas acabarán con la peste de estos nacionalistas que no son otros que unos bandoleros, asesinos y antipatriotas, que no pararemos hasta verlos arrastrados por un caballo o pudriéndose en la cárcel”.






Però clar, vivim en un estat postfranquista, i la premsa se li permet publicar aquestse biografies, mentre es tracta de criminals els que volem trencar en l'estat espanyol.

Homenatge a Gerard Vergés

26 de setembre 2008
Seguint la campanya engegada per l'Emigdi Subirats, penjo també un poema d'en Gerard Vergés


PARLO D'UN RIU MÍTIC I REMORÓS

Tot sovint penso que la meva infància
té una dolça i secreta remor d'aigua.
Parlo de la verdor d'un delta immens;
parlo dels vols dels ibis (milers d'ibis
com volves vives de la neu més blanca)
i del flamenc rosat (de l'íntim rosa
d'un pit de noia gairebé entrevist).
I parlo del coll-verd brunzint per l'aire
com la pedra llançada per la fona,
de l'anguila subtil com la serpent,
la tenca platejada de les basses.
Parlo del llarg silenci on es fonien
l'aigua dolça del riu, la mar amarga.

Parlo d'un riu entre canyars, domèstic;
parlo -Virgili amic- de l'horta ufana,
dels tarongers florits i l'api tendre,
de l'aixada i la falç, del gos a l'era.
(Lluny, pel cel clar, va un vol daurat de garses.)

Parlo d'un riu antic, solcat encara
pels vells llaguts: els últims, llegendaris
llaguts, tan afuats com una espasa,
i carregats de vi, de llana, d'ordi,
i amb mariners cantant sobre la popa.

Parlo d'un lent crepuscle que posava
or tremolós a l'aigua amorosida,
punts de llum a les ales dels insectes,
solars reflectiments als ponts llunyans.

Dolça remor de l'aigua en el record.

la ministra "xunga"

Un dels càstigs que tenim els catalans, és haver d'aguantar el sistema polític espanyol, i veure com estem governants per xulos i prepotents espanyols, en aquest cas tenim un altre cop, la ministra Magadalena Alvárez, que podem veure al següent video enllaç.

Cada vegada que veig espectacles similars, de esta colla d'ignorants i incivilitzats, ens han de governar, i que molta gent encara se sent espanyola, continuo pensant i dient com la cançó de Ramon, "nosaltres no som d'eixe món". Perquè ja està bé d'aguantar-los, el parlament, sorgeix del vot democràtic, i parlar-se com si es tractés d'una baralla de discoteca, no és democràtic.

sort que encara hi ha gent que s'ho empren en clau d'humor i és capaç de fer caricatura que ja corre per internet de la ministra xunga

Comença la caça espanyola contra els ajuntaments rebels

19 de setembre 2008
Segons llegeixo a vilaweb, la "justícia" espanyola, ja ha començat a citar a alcaldes per haver penjat l'estelada el passat 11 de setembre.

enllaç


Des d'aquí dono suport a en David Alquézar, alcalde de Sant Pere de Tous, i espero que no li passe res.

salut i independència!

resum 11 de setembre

15 de setembre 2008


Tot va començar la nit del 10 a l'11, on a la plaça de l'ajuntament van actuar Cràtor, i després vam tenir un gran discurs per part de l'Alcalde. Després els quintos van desplegar l'estelada que gustosament vam cedir l'Assemblea d'ERC-Deltebre als regidors que van organitzar els diferents actes (cultura, festes, joventut). Des de la regidoria de Festes, es va organitzar la festa moguda que va portar l'actuació dels Dj's gironins Mak&Sak, que aposten per la llengua catalana en les seves pròpies produccions, acompanyats de la seva cantant Xana.

Pel matí, a matinar, i apart de penjar el fil amb les fotos, els i les militants/es i simpatitzants/es d'ERC ens vam sumar al dina de germanor organitzat al Parc del Riu. On ens van acompanyar la gent de moguda, que son encantadors.

Per la tarda, al veure que l'estelada ja no penjava a l'Ajuntament, i comprovar que el vent la feia pujar, em va tocar improvisar uns pesos, per a que pogués lluir als actes de la tarda, on actuaven l'Espiga d'Or, el Sol del Delta i els abanderats de les Festes del renaixement de Tortosa.

L'estelada a l'Ajuntament de Deltebre

11 de setembre 2008
L'Ajuntament de Deltebre es va sumar a la campanya dels 100 anys de l'Estelada







Festa dance i en català a Deltebre

09 de setembre 2008
Enguany, tindrem per commemorar la diada, un grup que fan música dance, en català, una forma de normalitzar la nostra llengua en un terreny, on a l'àrea metropolitana és més habitual entre castellanoparlants, però que en d'altres zones (entre ells les nostres boniques terres de l'Ebre) és de catalanoparlants.


Pep Andreu Absolt

Finalment la "justícia" espanyola ha absolt a Pep Andreu.

notícia vilaweb

Penja l'estelada al teu bloc. campanya de http://marroca.blogspot.com

Com a independentista em sumo a la campanya de Mar Roca, de penjar l'estelada al bloc. El text és el següent.

El divendres després de les actuacions de C'S vam començar una petita campanya perquè aquest 11 de setembre les nostres cases virtuals ( blogs) també celebrin els 100 anys de l'Estelada. Aquí la teniu per si us hi voleu adherir.

Amb Pep Andreu denunciat per no parlar castellà.

08 de setembre 2008

Feia dies que no em passava pel bloc de'n Jaume Renyer, i llegeixo que a Pep Andreu, alcalde de Montblanc, i ex-diputat al congrés espanyol, se l'ha denunciat i portat a judici per no voler utilitzar la llengua castellana amb la "Guardia (in)Civil", (enllaç), des d'aquí dono el meu suport a Pep Andreu, i animo a tots els lectors que pengen un post denunciant este fet.

Sort que els catalans som respectats a l'Estat Espanyol, i que a pagar impostos a Espanya, servim per a que no se'ns sigue permès parlar en la nostra llengua.

11 de setembre penja la teva senyera!

03 de setembre 2008


a casa no la podrem penjar pel dol que encara portem per que va morir l'àvia. però animo a tota la gent que creu que els catalans encara tenim dignitat a penjar-la

Al final protestar serveix

02 de setembre 2008
Sempre se diu que les campanyes que se fan per internet, no funcionen o només son simbòliques, però vaig firma i demanar el domini.cat (per això el blog es pot visitar directament escrivint www.roquet.cat). L'últim èxit dels que lluitem per normalitzar la nostra llengua, (gràcies a la plataforma per la llengua), és que l'empresa sueca de mobles i decoració IKEA, per fi ha publicarà el seu cataleg en la nostra llengua, la llengua catalana. Esperem que ara també ho face la seua pàgina web.